Tuesday, October 25, 2016

OMEGA GUARD BUKAN UNTUK AWAK SORANG SAJA TAU!

Saya ada ramai kawan yang makan Omega Guard Shaklee ni. Dan dalam ramai-ramai pun ada yang dah stop sebab biasala, suka cuba-try-test saja. Lepas tu nak cuba yang lain pulak. Saya minta maaf sebab saya belum berjaya jadikan awak semua Omega Guard lover!. Tapi saya yakin, suatu hari nanti kalian akan kembali mencari Omega Guard sebab tak dapat nak nafikan bestnya dia haha.

Sebenarnya tak rugi pun beli sebotol Omega Guard. Bukan ayah saja perlu ambil, bahkan, ibu, anak-anak, hatta datuk nenek, semua memang perlukan dia!Tau tak apa kelebihan Omega ini dan khasiatnya untuk seisi keluarga??

Mengikut kajian, Omega 3 yang terkandung dalam Omega Guard ni sesuai untuk semua peringkat umur kerana sangat berkhasiat.

👍 Bagi Kanak-Kanak;
1. Depression
Kanak-kanak yang mengamalkan suplemen Omega 3 membantu mereka kurang mengalami masalah depression ni.. so, tak adalah nak buat perangai sangat!.

2. Risiko Diabetes
Kajian menunjukkan kanak-kanak yang mempunya potensi diabetes; dengan pengambilan Omega 3 akan membantu mengurangkan risiko diabetes especially yang disebabkan oleh keturunan.

3. Asma
Kajian menunjukkan kanak-kanak Asma yang mengambil Omega 3 mendapat kekurangan simptom serangan penyakit tersebut. Omega 3 ni, salah satu fungsinya adalah untuk mengurangkan keradangan dan dalam kes Asma, ia bertindak mengurangkan keradangan di bahagian salur pernafasan.

👍 Bagi Remaja;
1. Masalah Jantung
Kajian menunjukkan mereka yang mengambil Omega 3 mempunyai kurang symptom sakit jantung.

2. Kanser
Kajian menunjukkan mereka yang mengambil Omega 3 mempunyai kanser pada tahap low stage.

3. Depression
Kajian menunjukkan mereka yang mengalami kemurungan mempunyai blood level of Omega 3 fatty acids pada tahap rendah. Jadi, tingkatkan Omega 3 untuk kurang kemurungan ya. (PATUTLAH AKU ASYIK SERONOK JA MEMANJANG YE)

👍 Bagi Dewasa dan Warga Emas;
1.Sakit Jantung
Kajian menunjukkan mereka yg mengambil Omega 3 mempunyai ritma jantung yang stabil dan risiko sakit jantung adalah rendah.

2. Triglycerides
Ini adalah salah satu komponen kolestrol dan perlu dikurangakan. Kajian menunjukkan pengambilan Omega 3 mampu mengurangkan levelnya turun kepada 20%-50%. Jadi bacaan kolestrol akan jadi lebih baik.

3. Rheumatoid Artiritis
-Kajian menunjukkan mereka yang mengambil Omega 3 merasai morning stiffness dan radang disebabkan sakit ini berkurang. Itu adalah salah satu fungsi Omega 3 yang mengurangakan keradangan sendi.

4. Osteoporosis
Kajian menunjukkan pengambil Omega 3 mempunyai bone density lebih tinggi.

5. Alzheimer
Pengambilan Omega 3 membantu mengurangkan simptom memory loss pada pengidap sakit ini.

Sumber :  WebMD

akhir kata dr kajian ini

Quote
“With a few exceptions, I don’t think there’s any problem with the average person taking a fish oil supplement daily, like a multivitamin,” says Guarneri. “By and large, an extra gram of fish oil is only going to help you.”

Full artikel
-> http://www.m.webmd.com/diet/features/who-needs-omega-3s?page=1

Tq MDaus! 😁

Jom Shaklee!

Sr. Sup Asmaniza & Ziyauddin
SID 888128
0124430919/0124430929
COD Changlun
FB Dinas Zafran / Ziyauddin Mohamad

No comments:

Post a Comment

Apa kata anda?