Monday, August 5, 2013

Shaklee NutriFeron. Dapatkan melalui kami. 012-4430919 / 012-4430929

Nutriferon merupakan satu-satunya interferon semulajadi di dunia setelah saintisnya, Dr. Kojima membuat semakan semula terhadap beribu-ribu jenis sebatian dan lebih 200 jenis herba yang berlainan. Penemuan dan inovasi beliau ini telah diiktiraf sebagai penemuan terhebat dalam bidang immunologi.

Nutriferon Shaklee ini inilah satu formula eksklusif dan dipaten oleh Shaklee. Ia tidak dijual di kedai-kedai biasa dan hanya boleh didapati melalui Shaklee.

Imej di bawah menunjukkan ekstrak 4 tumbuhan yang mempunyai daya kebolehan mendorong pengeluaran semulajadi interferon tubuh, sepertimana yang ditemui oleh Dr. Kojima.


Di dalam bidang perubatan, suntikan interferon banyak digunakan untuk merawat penyakit hepatitis, kanser, hidrophobia (penyakit anjing gila), herpes dan HIV dan lain-lain. Tambahan pula, ia telah terbukti bahawa interferon amat berkesan untuk melindungi kita dari jangkitan influenza dan pelbagai jenis penyakit.

Insya Allah, manfaat utama:
  • mengukuhkan sistem Imun dalam masa 3 hari- ianya adalah satu-satunya interferon semulajadi di dunia. Kajian-kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu merangsang dan mempertingkat secara keseluruhan sistem imun tubuh dengan mengerahkan sistem pertahanan semulajadi tubuh berfungsi untuk membunuh T-cells, B-cells dan makrofag.
  • melawan kanser dan tumor- Interferon semulajadi mengandungi polisakarida yang merangsang dan mengaktifkan immunoglobulin melawan sel-sel tumor dan kanser. Selain dari itu ia juga mampu mengurangkan ketidakselesaan pada waktu rawatan kemoterapi.
  • melindungi dari influenza- ia mengimbangi kepada respon alergi persekitaran dan pencemaran udara, melindungi dengan berkesan daripada virus, mikrob, termasuk selesema, flu, alergi, inflamasi dan influenza.
  • meringankan stress dan kelesuan- meringankan kemudaratan yang disebabkan oleh keresahan, stress, kelesuan dan gaya hidup yang sibuk.
  • melambatkan penuaan- formula unik Nutriferon merangsang pengeluaran makrofag untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman. Justeru itu, sel-sel akan menjadi lebih sihat.
  • mengurangkan infeksi oleh pesakit-pesakit Hepatitis B dan C- keberkesanan Nutriferon dalam memerangi virus akan mengurangkan infeksi dan meminimumkan ketidakselesaan seperti kembung perut, rasa mual, muntah dan lain-lain kepada pesakit Hepatitis B dan C.
  • mempertingkatkan Menopaus- hypertensi, tahap kolestrol yang tinggi, kitaran darah dan masalah lain berkaitan menopaus akan menjadi lebih baik.
  • mempertingkatkan PMS- terbukti secara klinikal mengurangkan simptom yang terjadi akibat ketidakseimbangan sistem endoktrin iaitu kekejangan waktu haid, sakit belakang, sakit payudara, masalah jerawat, kegelisahan, insomnia dan mood swing.

Cadangan Pemakanan:
  • Untuk pemeliharaan kesihatan: 1 paket sehari (tuang ke dalam mulut terus atau campur dengan minuman panas atau sejuk pada bila-bila masa)
  • Sewaktu rawatan influenza atau kanser: 2 hingga 3 paket sehari. Lebih baik diamalkan bersama Vitamin C


HARGA DI PASARAN: RM 181.25
HARGA KAMI: RM?

No comments:

Post a Comment

Apa kata anda?