Sunday, June 2, 2013

kebaikan produk shaklee

assalamualaikum;

hari ni nak berkongsi pasal kebaikan produk superbrand ni. seperti yang diceritakan dalam entry yang lepas, memang shaklee hanya mengeluarkan supplement2 yang dirumus secara semula jadi daripada bahan-bahan alami yang terbaik dari seluruh dunia. shaklee menjalankan lebih 350 ujian ke atas setiap bahan baru untuk menguji kandungan logam berat, racun perosak dan mengenalpasti kehadiran ratusan  bahan cemar lain yang berbahaya. lebih 83,000 ujian kualiti telah dijalankan saban tahun bagi menjamin ketulenan dan keselamatan setiap produk yang dikeluarkan. shaklee juga tidak menggunakan haiwan sebagai bahan ujian dan pembungkusannya menggunakan bahan kitar semula yang bebas bisphenol-a (bpa free). insya Allah, produk shaklee dijamin 100% selamat.

TIADA
  • parabens, triclosan, phthalates, SLS (sodium lauryl sulfat), SLES (natrium sulfat eter lauryl), 1,4-dioxane atau propilena glikol
  • pewarna
  • lemak trans
  • pemanis dan perisa tiruan
 yang penting lagi, TIADA
  • bahan-bahan yang diharamkan
ni sijil halal shaklee yang terkini

dan anda boleh teliti sijil ini dengan lebih jelas di SINI.

isa adalah salah sebuah badan pengeluar sijil halal di amerika yang diiktiraf oleh jakim. senarai penuh badan luar negara yang diiktiraf oleh jakim boleh tengok di website My Halal. banyak lagi badan pengeluar sijil halal, yang mengeluarkan status halal termasuk untuk produk2 tempatan. antara badan pengeluar sijil halal di asia tenggara (yang digunapakai di malaysia) selain jakim ialah islamic food research centre (ifrc) asia dan halal food council (hfc) south east asia. 

setiap badan yang mengeluarkan sijil halal mempunyai prosedur yang ketat sebelum mereka mengeluarkan sijil halal kepada sesuatu produk. status halal di kanada & usa adalah yang paling sukar untuk dapat pelepasan. jadi bila Shaklee mendapat sijil halal dari isa, sepatutnya tiada isu, bukan?. memiliki sijil halal ni bukan perkara main-main, kerana pengeluar sijil akan sentiasa memantau dan mereka boleh menarik balik bila2 masa sekiranya pengilang produk tidak mematuhi syarat-syarat yang ditetapkan.

kepada pengguna shaklee, dan kepada yang mahu mencuba dan menikmati kebaikan shaklee, gunakannya tanpa was-was. selamat menjalani kehidupan yang lebih sihat!

jika ada sebarang pertanyaan tentang status halal shaklee, anda boleh salurkan kepada shaklee malaysia. 

sumber : buku panduan nutrisi shaklee & vitaminsemulajadi.com

adios!

by : kakniza

No comments:

Post a Comment

Apa kata anda?