Saturday, September 28, 2013

Shaklee Performance. Dapatkan melalui kami. 012-4430919 / 012-4430929

  
KANDUNGAN: 539 gram

Pertama kali dihasilkan pada 1980-an oleh saintis Shaklee dan Universiti Yale bagi membantu projek penerbangan Daedalus (human-powered flight programme). Performance merupakan minuman sukan pertama bagi para atlet di Amerika Syarikat. Melalui perkasaan poduk Performance dari Shaklee, penerbangan Daedalus telah mencipta rekod sejarah sebagai penerbangan berkuasa manusia yang terjauh iaitu 72 batu dan rekod ini masih bertahan hingga kini.
Performance juga telah direka khusus untuk para angkasawan NASA, Amerika Syarikat. Para atlet bertaraf antarabangsa dan pengembara terkemuka memilih Performance sebagai pilihan utama mereka kerana minuman ini telah banyak membantu mereka dalam mencipta rekod dunia baik dalam dunia sukan mahupun aktiviti pengembaraan.
Ujian klinikal membuktikan rumusan eksklusif Opticarb yang sudah dipatenkan ini akan meningkatkan tenaga otot sebanyak 6 kali ganda, memberikan tenaga dan memelihara sirkulasi bendalir dalam tubuh. Berbanding dengan minuman sukan yang lain, Performance mempunyai lebih 67% otot glikogen (sumber tenaga) dan menyediakan tenaga dari 3 jenis karbohidrat dengan segera.

Insya Allah, manfaat utama:
 • Meningkatkan Daya Ketahanan Badan- memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat, menggantikan air yang hilang sewaktu latihan fizikal, meningkatkan daya tahan otot dan memanjangkan waktu latihan tanpa mencederakan tubuh.
 • Membekal Tenaga & Daya Ketahanan Fizikal- ia mengimbangi dan membekalkan elektrolit dalam tubuh dan mengimbangi metabolisme air dalam tubuh. Ia mengandungi pottasium, kalsium, sodium, phosporus, magnesium, dan chloride. Produk ini turut dirumus eksklusif untuk membekalkan tenaga fizikal terutamanya mereka yangmenetap di kawasan tropika dan mereka yang aktif dalam kerja harian.
 • Mencegah Penyahhidratan- mengurangkan kehausan, mencegah penyahhidratan, melembabkan kulit dan kelihatan muda.
 • Mengekalkan Paras Gula- terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula darah yang penting bagi tenaga otot dan mempercepatkan sembuhan akibat kecederaan otot.

Sangat sesuai untuk:
 1. para atlet
 2. mereka yang berpuasa
 3. sebelum dan selepas pembedahan
 4. tidur lewat malam
 5. keletihan
 6. penyahhidratan otot dan kulit
 7. vagina yang kering
 8. cirit birit
 9. tiada selera makan
 10. rendah paras gula
 11. kepeningan dan sebagainya

Cadangan Pemakanan:

Sarapan : campurkan 1 sudu besar untuk setiap Performance, Energizing Soy Protein dan Meal Shakes.

Latihan Fizikal : campurkan 2 sudu besar dalam 500ml air dan minum 1 jam sebelum memulakan latihan  fizikal dan setiap 30 minit sewaktu latihan fizikal. Minum 1 jam kemudian selepas latihan fizikal untuk penyahhidratan dan mengembalikan tenaga.

HARGA DI PASARAN: RM 82.50
HARGA KAMI: RM <<.<<

No comments:

Post a Comment

Apa kata anda?