Friday, July 7, 2017

AKHIRNYA PENDERITAAN 10 TAHUN BERAKHIR!

Ramai ada problem dengan kulit muka kan. Sapa yang natural flawless tanpa perlu bersusah payah tu, korang memang WAJIB BERSYUKUR tau!

Master Hasifah, sebelum jatuh cinta dengan Shaklee memang ada masalah dengan kulit muka dia. Dia punya jerawat batu, sebulan keluar 10-20 biji. Bayangkan 1 muka semua keluar. Takde spot takde jerawat!!

Sakitnya kalau terkena tangan.

Nak pakai bedak pun sakit.

Silap langkah boleh berdarah.

Bukan tu saja, katanya kalau tengok muka sendiri pun rasa nak menangis tau!

Malu!!

Sedih!!

Beliau pernah cuba macam-macam rawatan seperti Murad skin solution. Berhabis dekat RM10k. Ya, improve la sikit tapi jadi balik dan tak berkesan dah. Tak tahu kenapašŸ˜­.

Pernah try Shiseido, Clinique, mahal murah semua dah try.

Facial, ambil antibiotik, treatment pakar, you named it!. Semua dah buat.

Banyak kekecewaan... dari 1 ke 1.

Jadi, nak tutup cela di wajah, mekap tu memang wajiblah sebab nak make sure at least orang tak takut tengok muka beliau!.

Concealer dan foundation full coverage!!

Beliau takkan pergi ke mana-mana tanpa cover!! Malu!!.

Dalam keadaan desperate, beliau pernah cuba local brand yang later on baru beliau tahu tak dapat kelulusan KKM kerana bahan kimia berbahaya.

Apa yang terjadi, kulit wajah beliau jadi nipis dan terlalu sensitif. Mula-mula jadi elok then jadi teruk sangat. Pakai apa pun langsung tak kurang dah. Makin teruk jerawat naik. 29 years old tapi banyak jerawat!!!.

Pelik kan!! Hormon dah patut stabil pada masa ni tapi kulit beliau jadi macam kulit remaja pulak. Kalau elok tak apa :-(

Sedihnya!!

Semasa mengandungkan anak sulung beliau, Dr. Hasifah consume set pra natal Shaklee.
Masa tu ada vitamin C dan ESP dalam set tu. Tanpa disedari, jerawat mula mengecut dan tak ada lagi pertumbuhan baru. Sebulan beliau amalkan, parut di muka jadi berkurangan.

Of course beliau tak harapkan keajaiban pun. Sebab dah terlalu banyak kecewa, kan!.

Tapi tak dinafikan beliau teruja dengan perubahan kulit muka, di mana parut menjadi pudar dan lubang-lubang jerawat menjadi cetek.

Masuk bulan ke 2, beliau gigih tambah Collagen. Minggu pertama mengamalkan kolagen Shaklee, beliau dah perasan yang kulit menjadi makin halus dan gebu.

Untuk orang yang dah hidup penuh jerawat dan parut selama 10 tahun, beliau rasa sangat seronok!!

Ya, kata beliau, duit boleh dicari. Kulit yang super degil nak jadi cantik susah nak dicari. Especially kalau kau dah buat rawatan macam-macam tapi tak menjadi, kan!.

Beliau bersyukur sangat sebab 'termakan Shaklee'. Kalau tak, tentu beliau masih lagi dihantui dengan masalah kulit muka yang tak berkesudahan!.

Alhamdulillah.Beza, kan!Memang ohsem!

Jom Shaklee!

Sr. Sup Asmaniza & Ziyauddin
SID 888128
0124430919/0124430929
COD Changlun
FB Dinas Zafran / Ziyauddin Mohamad

No comments:

Post a Comment

Apa kata anda?