Thursday, August 11, 2016

HIDUP NI FRAGILE. HARI NI SIHAT, ESOK BELUM TENTU. BE PREPARED!

Malam ni nak share cerita Zura. Maybe boleh bagi inspirasi untuk yang memerlukan. Ya lah. Hidup kita ni fragile. Mungkin hari ni kita sihat, esok belum tentu. Sihat dan sakit tu kan ujian :-)
.
.
.
Hari ni saya share cerita saya sendiri pula. Actually tak tahu pun ada cyst. Pergi hospital buat medical check up sebab benda lain. Tapi dapat tahu ada benda lain.

Terkejut lah juga. Tapi syukur sebab tahu tu awal juga. Bila dapat tahu memang terus tak berani nak tinggalkan GLA dan VIVIX. Memang jadi teman rapat lah.

Saya ambil dalam sebulan juga konsisten. Sebelum tu memang ada rasa tak selesa di bahagian perut dan kerap sakit kesan sama macam mengandungkan Khaulah dulu.

Bila Doc scan rupa-rupanya ada Cyst. Doc refer pada Pakar Sakit Puan. Mula-mula cek selepas scan tu cyst tu masih lagi ada.

Doc kata nanti after sebulan datang lagi. Kita tengok bagaimana dan tentukan sama ada nak operate atau macam mana.

Huh! Bila dengar operate memang kecut perut. Serius takut! Tak mahuuuu! Memang ikhtiar dengan GLA dan VIVIX. Doa pada Yang Maha Pemberi tak putus.

Sebulan tempoh yang diberikan pun tiba. Dug dag dug dag. Bila Doc mula scan tu rasa macam nak tercabut jantung.

Doc pusing kiri pusing kanan. Taraaaa! Alhamdulillah cyst tu hilang dan saya bebas dari cyst!. Seronok dan happy sangat. Syukur pada DIA dan makin jatuh cinta lagi lah dengan VIVIX dan GLA ni.

Nikmat sihat tu mahal tau kawan-kawan. Jom jaga amanah Allah ni sebaiknya.

-MASTER ZURA BETTY-


Jom Shaklee!


Sr. Sup Asmaniza & Ziyauddin

SID 888128

0124430919/0124430929

COD Changlun
FB Dinas Zafran / Ziyauddin Mohamad

No comments:

Post a Comment

Apa kata anda?